All
Projects
Products
Events
Competitions

ARV Office / Fran Silvestre Arquitectos

ARV Office / Fran Silvestre Arquitectos

Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos + 26

Valencia, Spain
  • Area Area of this architecture project
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Dynamobel, Manusa, Saloni, Sanindusa, Tarkett, Technal
  • Project Architects

    Fran Silvestre, Fran Ayala, Vicente Picó
  • Interior Designer

    Alfaro Hofmann
  • Collaborating Architects

    Maria Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, David Sastre, Ricardo Candela, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Rubén March, José Manuel Arnao, Gemma Aparici, Giuseppe Felici
  • Project Manager

    Carlos García, Ángel Fito
More Specs Less Specs
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

Text description provided by the architects. The project consists in the implementation of customer service offices. They are located in a commercial premise in the centre of the city with a complex geometry, full of turns and structural elements that interfere in the understanding of the space.

Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

In order to organize the interior space and make its functioning effective, the turns are regularised by linked orthogonal geometries. Every one of the regular spaces are assigned to a different part of the programme. Each regular room is defined and distinguished from the contiguous rooms by the use of different tonalities, which go from white to different shades of gray. The ceilings are thus turned into a sort of signage that defines the various uses. The indirect lighting placed in the ceiling reinforces this idea and allowes the use of light fixtures whose length provides service to every workspace. The activity is concentrated in the first two meters of height. The office is organized and disorganized with the daily work, while the ceiling remains always ordered.

Plans 001
Plans 001
Axonometric
Axonometric

In the access sequence, the furniture incorporates the technology and informs the people waiting. This furniture hides in its interior the structure of the existing building. The main staircase connects the customer service area with the offices in the upper floor. The unified design of the facade, with horizontal aluminum elements, allowes the ventilation of the building installations and makes the space comfortable.

Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

In this way, the office transforms into a surprise full of anamorphosis and optical illusions that help us understand the functioning of the building.

Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Valencia, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ARV Office / Fran Silvestre Arquitectos" 01 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872542/oficinas-arv-fran-silvestre-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

在“素描画”中办公 / Fran Silvestre Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.