Juhyangjae / KDDH

Juhyangjae / KDDH

© Song, Jung Keun© Song, Jung Keun© Song, Jung Keun© Song, Jung Keun+ 68

Gongju-si, South Korea
  • Architects: KDDH
  • Area Area of this architecture project Area:  98
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Song, Jung Keun
  • Architect In Charge:kim, Donghee
  • City:Gongju-si
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Song, Jung Keun
© Song, Jung Keun

Text description provided by the architects. This house placed in Gyo-dong, Gong-ju, Chung-nam with alley. And other building near by this house. The site shape is longer north to south. So, clients were likely to exposure by the outside people eye.

The 'Ju Hyang Jae' choose the method of placed inclined 'ㄷ' shape mass on site for filter outside. 

© Song, Jung Keun
© Song, Jung Keun

Enter the entrance, can face kitchen and dining room. Then along the corridor, there are main room and dress-room. The dress-room can use independent attic.

Sketch
Sketch

And there are circle shape shower stall, yellow glassblock make unusual atmosphere for just husband and wife. 

© Song, Jung Keun
© Song, Jung Keun

Being as children's room and living room have large window, they can secure lighting. But their space face the road, children's room have diagonal window, for children's privacy.

Second floor attic are located in above living room. The living room, children's room, and library are each other go up and down.

The mass of supported from the cross will be refuge like as Noah’s ark.

Section
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Juhyangjae / KDDH" 21 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/869384/juhyangjae-kddh> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.