the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Spain
  5. Hugo Mompó
  6. BULLIT / Hugo Mompó

BULLIT / Hugo Mompó

  • 15:00 - 14 April, 2017
BULLIT / Hugo Mompó
BULLIT / Hugo Mompó, © Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

© Mariela Apollonio © Mariela Apollonio © Mariela Apollonio © Mariela Apollonio + 14

  • Architects

  • Location

    Carrer de Borriana, 14, 46005 València, Valencia, España
  • Architect in Charge

    Hugo Mompó
  • Photographs

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

Text description provided by the architects. In order to create the new shop "Bullit Cyclery" we started working within a large and dark unit with low-ceilings and entirely divided by walls. We wanted to overturn that situation and create a wide and light space. Thereby the false ceiling and the interior walls were demolished and we opened up completely the rear patio, leaving the space clear and full of light. A bike shop with a cosy character, with a living-room to sit and talk, a kitchen to work and a patio to let the light and air in.

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio
Floor Plan
Floor Plan
© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

Very little work was carried out: the elements that separate us from the outside, created by using galvanised steel trims; wooden floor slats of a single length whose remains are used as a hanging system; and simple furniture made of the same wood to create the reception desk and workbenches.

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

The walls are painted white and the ceiling is earth-coloured, the same colour as the pavement used in the entrance and the patio areas. Finally a fence, made of a steel structure, creates the boundary with the street, leaving free access when it is folded.

Cortesía de Hugo Mompó
Cortesía de Hugo Mompó

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "BULLIT / Hugo Mompó" [BULLIT / Hugo Mompó] 14 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868918/bullit-hugo-mompo/> ISSN 0719-8884