New Scotland Yard / Allford Hall Monaghan Morris

New Scotland Yard / Allford Hall Monaghan Morris

Courtesy of BAM© Timothy Soar© Timothy Soar© Timothy Soar+ 36

  • Architect / Lead Consultant:Allford Hall Monaghan Morris
  • Space Planning:Haverstock
  • Landscape Architect:Gillespies
  • Project Manager:Arcadis
  • Principal Designer:BAM
  • Structural/Civil Engineer:Arup
  • Cost Consultant:Arcadis
  • Mep Engineer: Arup :BAMSE
  • Planning Consultant:DP9
  • Main Contractor:BAM
  • Architect In Charge:Paul Monaghan
  • City:Greater London
More SpecsLess Specs
Courtesy of BAM
Courtesy of BAM

Text description provided by the architects. AHMM’s design for New Scotland Yard is a radical remodelling and extension of the Curtis Green Building, a 1930s building on the Thames Embankment, which was an earlier home of the MPS. The core objectives of the brief were to create modern, flexible and efficient office environments, extend available floor space and facilitate agile working with more interaction between staff. The design has transformed the building with the addition of an elegant curved glass entrance pavilion and rooftop pavilions and a reworking of the existing accommodation. The scheme has expanded the building’s floor area from 8,691sqm to around 12,000sqm through extensions to the rear, roof and front concourse.

© Timothy Soar
© Timothy Soar
Elevation
Elevation
© Timothy Soar
© Timothy Soar

The contemporary design of these complements and enhances the architectural features of the original building and the materials, colours and proportions of neighbouring Whitehall buildings. Inside the building, AHMM has created a flexible office environment to facilitate collaboration and interaction. The rooftop extension provides multi-use conference space and terraces, and is illuminated to give presence at night, symbolising the 24/7 nature of the building along with its civic purpose. A brick ‘carpet’ in the landscape outside the entrance references the distinctive striped brickwork of the neighbouring Norman Shaw North building, while the Eternal Flame has been set within a contemplation pool south of the entrance pavilion.

© Timothy Soar
© Timothy Soar

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Victoria Embankment, London SW1A, United Kingdom

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "New Scotland Yard / Allford Hall Monaghan Morris" 11 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868753/new-scotland-yard-allford-hall-monaghan-morris> ISSN 0719-8884
© Timothy Soar

“苏格兰场”警察厅总部 / Allford Hall Monaghan Morris

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.