Modern Countryside Villa / Maas architecten

Modern Countryside Villa / Maas architecten

© Edith Verhoeven   © Edith Verhoeven   © Edith Verhoeven   © Edith Verhoeven   + 15

  • Architects: Maas architecten
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Edith Verhoeven
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers:Kawneer,Alcoa,WRC
© Edith Verhoeven
© Edith Verhoeven

Text description provided by the architects. The villa is located in an open countryside and is designed as a H-shape. Such as in a loft, spaces are all connected to each other. The almost transparent spacer, that connects the two thatched-volumes, forms the entrance. At the street side, the house is somewhat sheltered by a grove.

© Edith Verhoeven
© Edith Verhoeven

The main building, the left volume, is almost entirely made of glass. The living area and dining place are situated on the south-west and offer a panoramic view. Behind the glass facing the street, the kitchen, pantry and toilet are located. These function are combined in a wooden box. The master bedroom is completely private to the north.

Ground Floor
Ground Floor

The façade of the right volume is made out of wood with some blinds. At the back of this volume a greenhouse is located, which also can be used as atelier/studio.

© Edith Verhoeven
© Edith Verhoeven

The H-shape creates a windless private outdoor space where you can see the sun set. Privacy is assured in spite of the glass.

Section
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Modern Countryside Villa / Maas architecten" 07 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868635/modern-countryside-villa-maas-architecten/> ISSN 0719-8884
© Edith Verhoeven

现代化乡村别墅 / Maas architecten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.