the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Orfali & Ehrenfeld
  6. 2016
  7. N062 House / Orfali & Ehrenfeld

N062 House / Orfali & Ehrenfeld

  • 13:00 - 30 April, 2017
N062 House / Orfali & Ehrenfeld
N062 House / Orfali & Ehrenfeld, Courtesy of labarq
Courtesy of labarq

Courtesy of labarq Courtesy of labarq Courtesy of labarq Courtesy of labarq + 22

  • Architects

  • Location

    Villa Alemana, Chile
  • Architect in Charge

    Felipe Ehrenfeld, Ignacio Orfali
  • Area

    90.0 m2
  • Project Year

    2016
Courtesy of labarq
Courtesy of labarq

Text description provided by the architects. The exercise consisted in the modification and extension of a house built in the 60's. Located on a flat topography of 289[sqm], the house of one level and 74[sqm] built, had two bedrooms, a small study room, a bathroom, a closed kitchen and a living-dining room.

Courtesy of labarq
Courtesy of labarq

The owners, a young couple with young childrens, requested that the operation contemplate mainly three things; Programmatic flexibility, that would work both for the life of children's games, and for meetings with family and friends; That the house was full of natural light and that the spaces allowed to have a supervision over the children.

Ground Level
Ground Level

With a limited budget, the extension [16sqm] basically contemplated the construction of the loggia and a double bedroom with private bathroom. Then the materiality selected sought that it could dispense with the need to have to be coated. That is why we think for the new structural walls, the fiscal brick of special dimensions, reinforced by a steel frame, of simple and fast confection. This was also done with the floor, where was applied, directly on the floor, a high traffic paint.

Courtesy of labarq
Courtesy of labarq

The main action focused on designing a new relationship between the house and its yard. To make this, the first thing was that the house could contain a portion of the yard, giving it their own measure. The second was order the program of the house to allow the possibility of generating relations of use [interior-exterior]. The third was to design an element that allowed to link or delimit spaces according to need of their use. For this, a wall was designed whose solid / empty ratio, created through the folding windows made on site, projecting the interior spaces towards the patio, leaving its condition and becoming an area of extension of the inner enclosures. These enclosures vary their condition now in intermediate situation; As a protected space, away from direct sunlight, but in a close relation with outdoor life.

Courtesy of labarq
Courtesy of labarq
Elevation
Elevation

With this we generate for the interior illuminated spaces, with a living room that has become the center of daily use and the social activities of the house, while the patio, which can only be accessed through the house, supports In the exterior the vocation of the enclosures with which it connect.

Courtesy of labarq
Courtesy of labarq
Cite: "N062 House / Orfali & Ehrenfeld" 30 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868567/n062-house-labarq/> ISSN 0719-8884