the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Beck + Oser Architekten
  6. 2013
  7. Conversion Mill Barn / Beck + Oser Architekten

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Conversion Mill Barn / Beck + Oser Architekten

  • 22:00 - 5 May, 2017
Conversion Mill Barn / Beck + Oser Architekten
Conversion Mill Barn / Beck + Oser Architekten, © Börje Müller
© Börje Müller

© Börje Müller © Börje Müller © Börje Müller © Börje Müller + 18

© Börje Müller
© Börje Müller

Text description provided by the architects. The dwelling house is part of the design plan Mühle, which primarily aims to preserve the protected mill and the surroundings of the mill. On the south side the building group will be completed with the replacement building for the burnt-down barn, giving it the necessary spatial and historically justified importance. The result is an attractive place of a pleasant size, usable for various activities. Since the houses on the Sternenbergstrasse, which are also part of the design plan, are at a reasonable distance and clearly distinguished in the architectural formulation, the legibility of the historical ensemble is strengthened. 

© Börje Müller
© Börje Müller

The four duplex apartments are all directly accessible from the mill court. The innovative apartment disposition with controlled spatial overlaps and nestings allows all residents to use the spacious and spatially exciting attic (vertical orientation) and on the ground and upper floor two apartment widths (horizontal orientation). The result is a surprising combination of the advantages of duplex and storey apartments. The half-storey concept allows a precise building placement in the slope and creates exciting spatial sequences. Two apartments are equipped with garden seating, two apartments are enjoying the private outdoor space in form of loggias. 

Section
Section
Elevation
Elevation

Thanks to a clever lighting control no openings in the roof were necessary. The external appearance with vertical wooden slats, solid base and tiled roof points to the original use, but converts the theme of the barn in a contemporary form. Sustainability in terms of resource use is given by the careful handling of space and size, as well as the use of raw materials and the equipment with environmentally friendly pellet heating, which is also used for hot water production.

© Börje Müller
© Börje Müller

View the complete gallery

Cite: "Conversion Mill Barn / Beck + Oser Architekten" 05 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868549/conversion-mill-barn-beck-plus-oser-architekten/> ISSN 0719-8884