We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Balzers Sports Hall Renovation / BBK Architekten

Balzers Sports Hall Renovation / BBK Architekten

© Till Schuster © Till Schuster © Till Schuster © Till Schuster + 29

  • Architects: BBK Architekten
  • Area Area of this architecture project Area:  3
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Till Schuster
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Agglotech, Bosshard Farben, Vogt group
  • Statics Project:Silvio Wille Anstalt
  • Electrical Project:Norbert Foser
  • Sanitary/Heating Project:Fiorenzo Vallone – Ospelt Haustechnik, Vaduz
  • Architect In Charge:Nic Wohlwend, Johannes Brunner
  • Project Team:Ralph Schaadt, Yvonne Czarnecki
  • Sanitary:Fiorenzo Vallone
  • Heating Project:Fiorenzo Vallone
  • City:Balzers
More SpecsLess Specs
© Till Schuster
© Till Schuster

Text description provided by the architects. Originally built in 1975, Balzers Sports Hall is a large multifunctional Sports facility with three gymnasiums, multi-use axillary rooms, and an indoor swimming pool open to the public. The renovation of the interior included the renewal of old flooring, updating fire protection systems as well as reinforcement of the primary building structure due to local seismic activity. In addition to the interior renovations, a new timber facade was designed to encase the existing building envelope - adding additional insulation to meet current Minergie standards.

© Till Schuster
© Till Schuster
Elevations - Sections
Elevations - Sections
© Till Schuster
© Till Schuster

The rhythmic design of the vertical wooden facades break down the large volume of the complex and allows for transparency throughout the interior spaces. The pre-weathered gray cladding creates a dialogue to the already existing secondary school ‘Realschule'. As a part of a school complex, comprised of Kindergarten and a Secondary school, an expansion of the main entrance hall was created to connect the ‘Realschule' to the Sports hall. 

© Till Schuster
© Till Schuster

The main entrance opens up into the central courtyard and plays a crucial role in the transitioning of spaces throughout the entire campus. As a major transit zone, the main entrance hall encompasses a large open staircase and elevator which connects all floors of the complex.

© Till Schuster
© Till Schuster

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:9496 Balzers, Liechtenstein

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Balzers Sports Hall Renovation / BBK Architekten" 15 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867102/balzers-sports-hall-renovation-bbk-architekten> ISSN 0719-8884
© Till Schuster

Balzers体育馆改造 / BBK Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.