We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Courtyard Villa / Black Pencils Studio

Courtyard Villa / Black Pencils Studio
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

© Spaceshift Studio          © Spaceshift Studio          © Spaceshift Studio          © Spaceshift Studio          + 28

  • Area Area of this architecture project Area:  200
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: KYS, PMK glass, TOA
  • STRUCTURAL ENGINEER:Chalermkiat wongvanichtawee
  • SYSTEM ENGINEER:Sutee Prechacheiw, Anuwat Yaprang, Arin Rungsingthong
  • CONTRACTOR:Quantum Construction Co., Ltd

  • Architect In Charge:Chuti Srisnguanvilas
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. 2-storey detached house development with 3 bedrooms on upper level and a living space surrounding a greenery, courtyard. The design tackle mainly three issues; connectivity to outside, privacy and lastly, optimised budget. 

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
First Floor Plan
First Floor Plan
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Courtyard is located in the middle–right of the plot surrounded by living space connecting to combined dining-pantry area. Structural elements are pushed into interior space hidden in wall, freeing up window area to be one continuous glazing. Fully glazed corner-window seamlessly connects indoor space to outdoor greenery, merging into one large room greeting at the entrance door. On upper floor, windows are placed around the courtyard; optimised usage of this internal garden. As a result, courtyard allows natural light flooding into interior space and natural ventilation can be provided. 

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

While maximising outdoor exposure, privacy is concerned. Neighbour’s solid wall is strategically oriented to face its nearby house. It serves as a separator between houses limiting visibility among neighbour. In addition, the wall creates a clean back drop of neighbour’s courtyard scene which made the courtyard feel more enclosed. Porous wall line is draw in front row with an main door, limiting an outside visibility to interior space made the last side of courtyard.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Architectural detail is especially emphasised, twisted from a standard detail. The design is considered in a framework of standard construction to optimised construction budget. Extrude concrete ledge and wall forming a rectangle frame. Steel plate is used for window ledge instead of reinforced-concrete profile, as well as framing a horizontal window. By using standard construction method in more refined details; an architectural appearance is distinct from its surrounding.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Open-plan interior space is yet flexible, but precise. Wall recessed and dimension is pre-designed and custom to fit modular knock-down furniture system for an ease of building up a complete home. 

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: " Courtyard Villa / Black Pencils Studio" 10 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806574/courtyard-villa-black-pencils-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.