the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Vietnam
  5. Kây Architecture JSC
  6. 2016
  7. Apartment in Hanoi / Kây Architecture JSC

Apartment in Hanoi / Kây Architecture JSC

  • 19:00 - 1 March, 2017
Apartment in Hanoi / Kây Architecture JSC
Apartment in Hanoi / Kây Architecture JSC, © Thien Thach
© Thien Thach

© Thien Thach © Thien Thach © Thien Thach © Thien Thach + 18

  • Architects

  • Location

    Street, Thuong Dinh Ward, District Floor B1 R3, Vincom Mega Mall Royal City, Hanoi 10000, Vietnam, 443/72 Nguyễn Trãi, Thanh Xuân, Hà Nội, Vietnam
  • Architect in Charge

    Hung Nguyen
  • Area

    110.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Thien Thach
© Thien Thach

Text description provided by the architects. Designed in a modern style, minimalist, open space and maximum usability of the home. Overall the apartment include the main space: Open space (including kitchen, multipurpose room, living room, dining room); master bedroom and bathroom for the living room area.

Plan
Plan

Apartments are opened with the family's own logo right in the lobby. This was followed by an open space with functional zones separate space: kitchen, living room + dining, multipurpose room. Locker system at the center extends from the living room to the multipurpose room, features oak wood grain, high capacity. A special thing is the door of the bathroom at the livingroom area is hidden behind the locker system. Versatile areas are separated by fabric curtains, with the cabinet system, combines a roll-away bed which will be sometime by the guest. The livingroom area is combined with the dining area have 2 large sofa and some small modules for layout flexibility.

© Thien Thach
© Thien Thach
© Thien Thach
© Thien Thach

The master bedroom separate from the open space outside by glass wall and elevation. This makes the apartment space feel larger, natural light from the bedroom's windows and living room are fully utilized, helping apartments have better ventilation. The master bedroom has minimalist design, gently accompanied by large bathrooms enough for both husband and wife.

© Thien Thach
© Thien Thach

Cats are special members of this family. Here, four cats with have their own toilet area designed inside the hidden toilet behind the locker system. The toilet area for cats has an extractor fan, cabinets for hanging cats's clothes and for some cats's special items such as sand , food, medicine ... They also have their own entrance to the master bedroom with the owner and some more stuff designed for them to play.

© Thien Thach
© Thien Thach

The borderline between the master bedroom and social area, are defined by a glass panel with the objective of allowing in maximum light. Comes with paths for cats, they are free to access every single corner of the house. Cats also have water closet and built-in locker of their own with private entrance

© Thien Thach
© Thien Thach

Walls were removed to merge the old living room, kitchen and dining room into one single, open space. Used to be a ‘4 walls bedroom’, now it becomes a multipurpose room with a folding bed built-in. Dividing by a curtain and a million eyes-ceiling, the room is easier to breath than ever. The house was originally made up of small individual spaces, meaning it received little natural light. To counteract this issue, walls in master bedroom were swapped for glass.

© Thien Thach
© Thien Thach
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Apartment in Hanoi / Kây Architecture JSC" 01 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806245/apartment-in-hanoi-kay-architecture-jsc/> ISSN 0719-8884