We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Scent House / Toob Studio

Scent House / Toob Studio

© Vũ Ngọc Hà© Vũ Ngọc Hà© Vũ Ngọc Hà© Vũ Ngọc Hà+ 38

Hanoi, Vietnam
  • Architects: TOOB STUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  128
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Vũ Ngọc Hà
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Green space, Aif Studio, Lai Nội Thất
© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Text description provided by the architects. Time – sometimes plays role as a material itself. We came visited this house after 2 years of using to see things remain the same since last day we left. Up to our expectation, trees have been growing up and living up the house.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Located on a convenient site - a junction, this moderate-sized house has good view as an advantage. However, the houses look out westward, which seems quite annoying because it always receives a lot of sunbeams is another disadvantage. As a result, we had covered up the house by a parallel steel frame in order for lianas grow green all over the front side.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Inner plan is allocated simply but satisfying enough for 3 generations to use in a modest area. Although materials used are all easy to find, in the process of construction we had always paid high attention on design, structure estimation, as well as workmanship’s skills.

First Floor Plan
First Floor Plan
2º Floor
2º Floor
3º Floor
3º Floor
4º Floor
4º Floor

Altar area of the house placed separately, up in the central highest floor. There is only one entrance through the garden, which sounds quite inconvenient, but for those who live and visit would figure out the reason. Mess of life could be cleaned out of daily activities, walking through natural space to come in this quiet and sacred space.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà
Section
Section
© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

This house is called “scent house” because of  the sweet osmanthus tree planted, while we are taking pleasure the freshness of a space full of green trees and enjoying peacefulness of a new home commodity.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Scent House / Toob Studio" 17 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/806055/scent-house-toob-studio> ISSN 0719-8884
© Vũ Ngọc Hà

香屋 / Toob Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.