the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential
  4. Taiwan
  5. YU YA CHING Interior Design
  6. 2013
  7. A Eulogy to the Sunlight / YU YA CHING Interior Design

A Eulogy to the Sunlight / YU YA CHING Interior Design

  • 22:00 - 31 March, 2017
A Eulogy to the Sunlight / YU YA CHING Interior Design
A Eulogy to the Sunlight / YU YA CHING Interior Design, Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

Courtesy of YU YA CHING Interior Design Courtesy of YU YA CHING Interior Design Courtesy of YU YA CHING Interior Design Courtesy of YU YA CHING Interior Design + 24

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

Text description provided by the architects. The traveler awakes from the sunlight, and the space is open for the sunlight. The sunlight shines over and refracts within different corners of the house, forming uprises falling at the next moment and footprint. As the building of duplex and row with the adjacent house, it is located in the narrow alley of four meters. The designer makes use of the ample sunlight, bringing in large amounts of the natural light into the dark house. 

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

It is bright enough without any electric lights in the daytime. The sunlight casts into the house from the irregular rectangles of solid wood grille made by ironwood in the front yard. With the passage of time, it reflects a distinct variety of light and shadow. The visual effect activates the building. At nighttime, a variety of light sources construct a natural and serene atmosphere for the indoor chamber.

1F plan
1F plan

Stay for some days, riding with light and shadow, travelling and living pleasantly with the sun and moon alongside.

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

From the first floor to the second floor, the front yard to the indoor chamber, the gradient arrangement of grille and ladder has its rhythm and beat. The entrance door open to the front yard greets the sunlight, conforming to the local characteristics of hospitality and tranquility. From the concept of designing to the process of construction, the designer endeavors to interact with the neighborhood, bringing the local human touch into the house.

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

The wide space of first floor can be taken as the meeting or meditation ground for relatives or friends. The solid wood desk with large surfaces of joggle-joint and the floor of finished cement, supplemented with the old paper-cutting which could be seen through the window, revealing its mild and calm characteristics.

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

Following the theme of “light and shadow” and “rhythm,”there are closets and cabinets of geometrical shape on the second floor, bringing the users artless surprises. The ceiling above the interlayer retains its original structure of roof beam, creating some skylights for the sunlight falling upon the wall of second floor as the shape of rhombuses or rectangles changing with time and cast through the whole houses from another angle.

2F plan
2F plan

Stable, joyful and tranquil, germinating imagination in the corner.

Writing stories in the corner, dreaming in the corner.

Nestling in the corner, embracing the scene of sun and moon and the warmth of human touch.

Courtesy of YU YA CHING Interior Design
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
YU YA CHING Interior Design
Office
Cite: "A Eulogy to the Sunlight / YU YA CHING Interior Design" 31 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805308/a-eulogy-to-the-sunlight-yu-ya-ching-interior-design/> ISSN 0719-8884
Courtesy of YU YA CHING Interior Design

阳光的颂词 / 游雅清空间设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.