the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Lorena Troncoso Valencia
  6. 2016
  7. ED Cabin / Lorena Troncoso Valencia

ED Cabin / Lorena Troncoso Valencia

  • 09:00 - 8 January, 2018
ED Cabin / Lorena Troncoso Valencia
ED Cabin / Lorena Troncoso Valencia, © Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

© Cristóbal Caro © Cristóbal Caro © Cristóbal Caro © Cristóbal Caro + 24

  • Architects

    Lorena Troncoso Valencia
  • Location

    Pinto, Chile
  • Area

    105.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

Text description provided by the architects. The project is located in the south central Chile, a mountainous locality recognized for tourism in extreme high mountain sports such as the Termas de Chillán skys center.

Floor Plan 01
Floor Plan 01

The area presents a lush vegetation of native trees with sight to the Andes mountain range, in the middle there is a small ravine with a depth of 15 meters on which the project is located.

© Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

The cottage is raised triangular asymmetric in its upper part, inspired by the iconic form of the mountain that is appreciated behind its back. You can also see from its terrace the landscape of the ravine in its maximum splendor.

© Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

The project is conceived as a large space with two levels, communicated to each other by a double height and a sleeping area on the first level. In the central space is the kitchen and living room that connects spatially with the bedroom of the second level and at the same time this is connected through a bridge with a desk area. All these spaces are projected towards the main terrace overlooking the gully.

Model Section
Model Section
Model Section
Model Section

The window of the main façade is retracted diagonally to generate shade in times of greater sunning.

© Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

The large transparencies welcome the abundant foliage of the trees inside the cottage, belding the exterior and interior, allowing a greater permeability between different points of the project.

Sections
Sections

The side terrace borders the cabin generating a semi open roof space, which creates a second protected access, necessary for the winter.

© Cristóbal Caro
© Cristóbal Caro

The project materialized in wood with some supports of steel that allow greater space coverage, which is covered with black horizontal table that enhances the presence of the surrounding green. While the interior creates contrast between the wood and stone wall.

View the complete gallery

About this office
Cite: "ED Cabin / Lorena Troncoso Valencia" [Cabaña ED / Lorena Troncoso Valencia] 08 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/804818/ed-cabin-lorena-troncoso-valencia/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.