the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. Vietnam
  5. H&P Architects
  6. 2016
  7. BE Friendly Space / H&P Architects

BE Friendly Space / H&P Architects

  • 23:00 - 1 February, 2017
BE Friendly Space / H&P Architects
BE Friendly Space  / H&P Architects, © Doan Thanh Ha
© Doan Thanh Ha

© Nguyen Tien Thanh © Doan Thanh Ha © Doan Thanh Ha © Doan Thanh Ha + 33

  • Architects

  • Location

    Mạo Khê, tx. Đông Triều, Quảng Ninh, Vietnam
  • Architects in Charge

    Doan Thanh Ha, Tran Ngoc Phuong
  • Design Team

    Nguyen Manh Hung, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Van Manh, Nguyen Van Thinh
  • Area

    220.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Nguyen Tien Thanh
© Nguyen Tien Thanh

Text description provided by the architects. Initiated by H&P Architects in a combined use of the two major materials Bamboo & Earth since 2013 (BES pavilion in Ha Tinh, 2013) in a series of projects to create "a friendly space in suffocating urban areas", BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, ..). BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

© Nguyen Tien Thanh
© Nguyen Tien Thanh
Ground Plan
Ground Plan
© Doan Thanh Ha
© Doan Thanh Ha

Located in the centre of Mao Khe town, BE friendly space is made of locally available friendly materials, in simple building operations and with the participation of local builders. The entire project is made of earth-rammed walls (thickness 40cm) adjacent to each other in a zigzag pattern that spares valuable green spaces for common use. These open spaces are also connected to each other through randomly placed windows (110cm X 220cm). Above the used space is a double alternate layer of bamboo- made roof to regulate light and air as well as to blur the boundary between the interior and exterior, architecture and landscape.

© Doan Thanh Ha
© Doan Thanh Ha
Axonometric
Axonometric
© Doan Thanh Ha
© Doan Thanh Ha

The objective of BE friendly space is to help raise social awareness of the need for friendly spaces for community in the context of urbanization and concretization which is gradually suffocating Mao Khe - one of the most populous towns in Vietnam, thereby making contributions to shaping actions of community in the process of creating sustainable spaces for the future immediately from today’s friendliness.

© Doan Thanh Ha
© Doan Thanh Ha
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "BE Friendly Space / H&P Architects" 01 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803742/be-friendly-space-h-and-p-architects/> ISSN 0719-8884