We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Student Residences / Adalberto Dias

Student Residences / Adalberto Dias

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 35

  • Structures:António Dinis
  • Electricity And Telecommunications:Jorge Malta
  • Water And Sanitation:José Ramos
  • Builder:Casais, SA
  • Client:Universidade de Aveiro
  • Team:Ana Costa, Armênio Teixeira, Ana Claudia Monteiro, Nuno Rocha
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. It is located in the expansion area of the University of Aveiro, in Agra do Crasto, a territory of salines, with an open orthogonal grid, in which preference in the urban rule and the boundaries between built space and empty space and the network of relationships that the system provides, wich in built system.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

It is a revisiting of the students residence built a decade earlier; Spartan project in the implantation and typology, in spaces and materials, in the construction. In the tipology; with clear references to russian constructivism and the republics of Coimbra.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Section
Section
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The tunnels passages are the elements of relationship between the two territories, interrupt the continuous front; Identify the modules and solve these entries domestic and collective houses.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

In the east side, the brick continues to remain as a constructive identity of the university, based on dry vertical joint and horizontal joint with invisible mortar.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

In the west, slat national pine wood covers all plans and covered passages, in reference to the place and in protection to the aggressive and saline winds from the west; Continuous and uniform, gives movement and change the forward shutters setting sun.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:R. Agra, 4525, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Student Residences / Adalberto Dias" 12 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/803026/student-residences-adalberto-dias> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Fernando Guerra | FG+SG

学生公寓 / Adalberto Dias

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.