the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospitality Architecture
  4. Croatia
  5. NFO
  6. 2016
  7. Reconstruction of Public Facilites in Mon Perin Camping / NFO

Reconstruction of Public Facilites in Mon Perin Camping / NFO

  • 11:00 - 12 January, 2017
Reconstruction of Public Facilites in Mon Perin Camping / NFO
Reconstruction of Public Facilites in Mon Perin Camping  / NFO, © Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

© Bosnić + Dorotić © Bosnić + Dorotić © Bosnić + Dorotić © Bosnić + Dorotić + 36

  • Architects

    NFO
  • Location

    Camping Mon Perin, Predio Longher bb, 52211, Bale, Croatia
  • Architects in Charge

    Kata Marunica, Dijana Pavić, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić, Goran Rukavina, Filip Vidović
  • Area

    995.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Other participants

    IF Projekt Ltd., Zona Creativa Ltd., IEP Ltd., Technica suprema Ltd., Radionica statike Ltd.
  • More Specs Less Specs
© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

Text description provided by the architects. Camping Mon Perin is located in the municipality of Bale, Istria Peninsula in Croatia and is spread over 9 km of coastline, halfway between towns Rovinj and Pula. The whole area is protected as valuable natural environment and also as an archaeological site. That resulted with very strict construction conditions that permitted reconstruction but within the existing spatial parameters. That condition has been an extremely aggravating circumstance knowing the standards that had to be met in terms of categorization. The project task was to raise Camp categorization from 2 ** to 4 **** between two summer seasons by reconstructing the main facilities: reception, restaurant and 8 toilets. It was also aimed to create a modern camp with facilities and architectural language that suggests a new direction of services development within the camp. Existing facilities were mostly "reconstructed reconstructions", too small in size and inadequate aesthetics.

Reception Axonometric
Reception Axonometric

The reception is located at the entrance between the two Mon Perin camps (San Polo and Colone) where guests register and collect basic information on the services Camp. Besides the reconstruction of the existing plan of the reception of an outer pergola was added as a sort of antechamber for the gathering of guests. Reception pergola also embraces and 3 "coated" containers for the camp administration purposes during the season. The triangular floor plan came from the shape of the existing roads that direct visitors to one or the other camp.

© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

Restaurant Porto Buso is located in an attractive location on the coast and is its primary form was also defined by the existing building. The reconstruction kept the basic structural system with a complete change of interior and the facade. Next to the restaurant is a large terrace, playground and space for mounting the stage.

© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić
Restaurant
Restaurant
© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

Sanitary facilities were particularly challenging precisely because of the need for a large number of sanitary facilities and supporting facilities to meet the categorization requirements. The goal was to design all toilets in similar form. Four bathrooms located in San Polo are made with brushed stone precast while bathrooms at Camp Colone are finished with HPL boards. They consist of closed parts and covered area for washing dishes and clothes. 

© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić
Sanitary Facilities Floor Plan + Section
Sanitary Facilities Floor Plan + Section
© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

Without the excellent collaboration with the client Mon Perin Ltd. who recognized the importance of such interventions in the camp and the project manager Ivana Fabris (IF Project Ltd.) it wouldn’t be possible to complete this project in a short period of time and under difficult conditions.

The project received ARTUR Award (by Zagreb Society Of Architects) for the best tourist project realization in 2016. 

© Mon Perin
© Mon Perin

Product Description. FunderMax Exterior Panels were used as a facade of the sanitary facilites because they have great characteristic and are durable in costal areas with high level of salt in the air. 

© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić

Lichtkanal lamps were use in sanitary facilities interior.  Pedralli chairs were used in Porto Buso restaurant.

© Bosnić + Dorotić
© Bosnić + Dorotić
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Reconstruction of Public Facilites in Mon Perin Camping / NFO" 12 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/802995/reconstruction-of-public-facilites-in-mon-perin-camping-nfo/> ISSN 0719-8884
© Bosnić + Dorotić

Mon Perin 营地的公共设施重建 / NFO