the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. News
  3. Arkitema Architects Designs Hill-Shaped Visitors Center for Mols Bjerge National Park

Arkitema Architects Designs Hill-Shaped Visitors Center for Mols Bjerge National Park

Arkitema Architects Designs Hill-Shaped Visitors Center for Mols Bjerge National Park
Arkitema Architects Designs Hill-Shaped Visitors Center for Mols Bjerge National Park, North Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects
North Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects

Arkitema Architects has unveiled their winning proposal for a new visitors center at Mols Bjerge National Park in Denmark. To be located adjacent to the historic Kalø Castle Ruins, the design draws inspiration from the surrounding landscape, taking the form of a softly sloping hill.

West Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects North Elevation. Image Courtesy of Arkitema Architects + 7

West Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects
West Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects

“We did not design a building in the usual sense. We designed an integrated part of the landscape,” said Poul Schülein, partner at Arkitema Architects. “We have mirrored the hilly surroundings and we are thrilled to continue working with this exciting project.”

Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects
Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects

The new center has been designed to accommodate the approximately 150,000 tourists that visit the Kalø Castle Ruins each year in a welcoming structure constructed of wood and brick that integrates into the National Park scenery. Within the hill-shaped form, two levels will provide an exhibition area, a gathering space for tourists, families and class trips, and a restaurant offering panoramic views of the Kalø Castle Ruins.

North Elevation. Image Courtesy of Arkitema Architects
North Elevation. Image Courtesy of Arkitema Architects
East Elevation. Image Courtesy of Arkitema Architects
East Elevation. Image Courtesy of Arkitema Architects

The two levels will be connected by a large, accessible staircase that will serve as an additional meeting point. The stair will continue out of the building to provide outdoor seating options.

Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects
Interior Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects

The new building will be located just 500 meters from another Arkitema project, the House of Hunting, and represents the second recent visitor's center commission for the firm, following being awarded the design of the Hammershus Visitors Center in 2013.

Section. Image Courtesy of Arkitema Architects
Section. Image Courtesy of Arkitema Architects

The building is expected to open to the public in 2019.

News via Arkitema Architects.

View the complete gallery

About this author
Patrick Lynch
Author
Cite: Patrick Lynch. "Arkitema Architects Designs Hill-Shaped Visitors Center for Mols Bjerge National Park" 04 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/802907/arkitema-architects-designs-hill-shaped-visitors-center-for-mols-bjerge-national-park/> ISSN 0719-8884
North Perspective. Image Courtesy of Arkitema Architects

Arkitema Architects 建筑事务所为莫尔斯山国家公园设计的山形游客中心