House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Windows, Door, FacadeHouse Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Door, Glass, WindowsHouse Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Door, BeamHouse Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - BeamHouse Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - More Images+ 18

  • Area Area of this architecture project Area :  120
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :Mariela Apollonio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Artemide, Cortizo, Dica, Flos, Foscarini, Marset, Muuto
House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Beam
© Mariela Apollonio

Text description provided by the architects. Our projects always begin with a detailed study of some preliminary premises:

The space, in this case is an old townhouse with almost a hundred years of history located in one of the towns near Valencia, with a small backyard, and the needs of the clients, a young couple with three year old daughter.

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Windows, Beam, Bed, Bedroom
© Mariela Apollonio

The new layout of the house comes out as a result of introducing these premises into de project, preserving the essence of the original housing, and opening the main spaces to the backyard.

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Countertop, Wood, Beam
© Mariela Apollonio

The original structure of the house, of wooden beams and beam fills, turns into an important part of the new layout as well as the old wooden doors that, althoug being in a new position, are all restored and reused to delimit the new spaces.

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Door, Beam, Windows
© Mariela Apollonio

Located back in the house there are the living spaces, living room, kitchen and the main room so that the backyard becomes the key area of the house, being a direct extensión of the interior spaces.

Previous State
Reformed state

The new layout of the house and the backyard are proposed in three areas:

The central area in with the most important rooms of the house are located: the entrance, hallway, the living room, the dinning room and the orchard area.

The upper area where the rooms are located, two smalller rooms lighted up with the house´s  access road, the master bedroom and the pool area.

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Door, Beam
© Mariela Apollonio

The lower area in which the kitchen area, laundry and barbacue are located.

House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia - Image 10 of 23
© Mariela Apollonio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House Rehabilitation in Valencia / DG Arquitecto Valencia" 18 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801521/house-rehabilitation-in-valencia-dg-arquitecto-valencia> ISSN 0719-8884

© Mariela Apollonio

瓦伦西亚公寓修复 / DG Arquitecto Valencia

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.