the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Public Space
  4. Italy
  5. Evastomperstudio
  6. 2016
  7. Jardin de l’Ange / Evastomperstudio

Jardin de l’Ange / Evastomperstudio

  • 03:00 - 18 January, 2017
Jardin de l’Ange / Evastomperstudio
Jardin de l’Ange / Evastomperstudio, © Davide Galli
© Davide Galli

© Davide Galli © Davide Galli © Davide Galli © Davide Galli + 18

© Davide Galli
© Davide Galli
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. Aim of the architectural intervention of Jardin de l’Ange is the requalification of a square that, for its own nature and position has always been the crucial and strategic hub for the community life. 

The main goal is to improve and consolidate the fruition of the square, thought as an amphitheatre with permanent bleachers covered by the typical local stones, created in order to mark (delimit) the public space defining the pedestrian access. 

© Davide Galli
© Davide Galli

The Jardin de l’Ange, if during the day is an interaction point and an open air living room, by the nights, due to its new conformation becomes an interactive social area. 

© Davide Galli
© Davide Galli

The chalet façade, included as well in the intervention, has been elaborated with a technological wall provided by mechanized LED walls that, when needed, reveal a convertible stage, always different in size and shape, adaptable to any kind of event. Sideways now there’s an innovated technical covering, a white multifaceted texture that, playing with lights and shadows gives a new alternative imagine to the front building. 

Axonometric
Axonometric
© Davide Galli
© Davide Galli

The project also includes a total white covering composed by a metallic structure with circular section elements, variable in length and diameter. This metallic twist, completely visible in the winter season, during the summer months will be upholster with tie rods and a white technical plastic fabric, which allows the shade in the hottest hours, lighting effects during the summer nights and protection from frequent rains. 

© Davide Galli
© Davide Galli

The lines that mark the profile of the covering are an explicit reference to the Mont Blanc skyline and its peaks raising behind the chalet. They recall the grandeur and majesty of the majestic “Giant”.

© Davide Galli
© Davide Galli

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Jardin de l’Ange / Evastomperstudio" 18 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801250/jardin-de-lange-evastomperstudio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.