the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Retail
  4. Portugal
  5. Tsou Arquitectos
  6. 2016
  7. Óptica Queirós / Tsou Arquitectos

Óptica Queirós / Tsou Arquitectos

  • 09:00 - 20 November, 2016
Óptica Queirós / Tsou Arquitectos
Óptica Queirós  / Tsou Arquitectos , © João Macedo
© João Macedo

© João Macedo © João Macedo © João Macedo © João Macedo + 16

  • Architects

  • Location

    R. Maria da Fonte 160, 4830-582 Póvoa de Lanhoso, Portugal
  • Architect in Charge

    Tiago Tsou
  • Area

    54.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Team

    Tiago Tsou, António Alberto Costa
  • Constructor

    Construções Vasco Fernandes
  • Wood Work

    Marcenaria Isidro
  • Plasterboard

    Tectoestore
  • More Specs Less Specs
© João Macedo
© João Macedo

Text description provided by the architects. The refurbishment proposal of Óptica Queirós goes through the redefinition of the functional zoning and circulations.

© João Macedo
© João Macedo

The front desk and workshop are placed sideways.

The central space of the showroom and personalized attendance is well-marked by the false ceiling design.

Floor Plan
Floor Plan

The access to the contactology office is done by a passage in the curved plane of the wall.

© João Macedo
© João Macedo
Section
Section
© João Macedo
© João Macedo

The shelves of the eyeglass frames follows the shop design in all it dimension. They perform the double function of showcase from the inside and outside and also work as sun blockers. All the functional elements follow the global design, creating a unifying image of the whole.

© João Macedo
© João Macedo
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Óptica Queirós / Tsou Arquitectos " 20 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799676/ptica-queiros-tsou-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© João Macedo

Queirós眼镜店 / Tsou Arquitectos