the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Turkey
  5. Bakirkure Architects
  6. 2016
  7. Ing Bank Turkey HQ / Bakirkure Architects

Ing Bank Turkey HQ / Bakirkure Architects

  • 03:00 - 27 November, 2016
Ing Bank Turkey HQ / Bakirkure Architects
Ing Bank Turkey HQ / Bakirkure Architects, © Gürkan Akay
© Gürkan Akay

© Gürkan Akay © Gürkan Akay © Gürkan Akay © Gürkan Akay + 25

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Text description provided by the architects. ING Bank Turkey Branch Renovation Project is located in Istanbul, in a significant finance field. As a starting point, we carried out a project workout with the current employees. We aim to analyze their needs and expectations to create more dynamic and ergonomic office atmosphere to meets their needs.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Workshop outcomes show that majority of the participants is not happy with the color scheme, workstation placement and space organization.Hierarchy problem ; in face to face meetings, according to people – including executives- separated rooms, larger desks that indicates ‘authority’ are just waste of space. Instead they prefer working altogether.

Office Floor Plan
Office Floor Plan

Outcome of these analyses formed our Project design strategy. Dynamic structure of the institution is tried to be reflected to every part of the building. In order to achieve the control for general manager assistants and directors, their places are located on the corners of the floors. To enjoy daylight, workstations are located beside the window edge. Rooms that require daylight relatively less, like meeting rooms, are located mostly in inner parts. By protecting current core structure of the building, supporting units and common spaces are located around the core.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Benefitting from the opportunities of today’s technology, mobile working corners are created.In understanding of mobile open office organization that provides an alternative zone to work in, standard workstations are shifted to shared desks for collaborated working. The “personal desks” are long gone and the only thing left for employees is to choose where to work with their laptops.

Basement Plan
Basement Plan

The term ‘’mobility’’ is not merely about a work act in the new ING Bank Turkey HQ office space. Yet it’s all across the building along with a wireless data infrastructure. Why does one need a fixed phone without having a desk?

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Exposed ceiling is used instead of suspended ceiling, chances the perception of the space.Jet nozzle insufflation technology is used for office spaces and meeting rooms.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

For the ING bank’s young and dynamic staff, we create ‘feels like home comfort’ siting areas and playfields each differing from flat to flat. We also bring a new perspective to the kitchen understanding and create container cafes to grab and drink something in.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

While managing the space, common areas come into play with a significant role in the whole building. For instance, with ING bank Canteen, people both meet their needs and find a space to socialize by gathering.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Also the food court has become the heart of the project by splitting it up for multiple usages. These new flexible functions enable to meet, read and socialize with the help of social stairs, winter garden, and basketball court. Food court is converted into a very active and useful space(s) instead of using it only for one hour of the whole day.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

ING Bank Turkey Headquarter Building Renovation Project has been designed by analyzing, exploring and thinking outside the box, yet not interfere with institution’s working structure. That project puts an example of how to make a working space both efficient and joyful.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Product Description. For the ING bank’s young and dynamic staff, the idea was to innovatively make a space feeling like home,so  color and advertising works surrounding the space were used, combination of  natural materials (stone ,wood ,glass)  were support the idea so for floor covering materials, vinyl from “Dendro Turkey”and carpet from “Ege “ with concrete were used and for walls , brick wall fiber panel from “Dc Panel&Neteren “ and plastic wall painting paper from “Jotun”  with coloured glasses for  partition from” Adalicam” and “Ener Yapi” were  considered in the project.Furniture of the building is all by   “koleksiyon” “Nurus “and “Papatya” products  since they get vast possibility of diverse design and colour range. 

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Bakirkure Architects
Office
Cite: "Ing Bank Turkey HQ / Bakirkure Architects" 27 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799669/ing-bank-turkey-hq-bakirkure-architects/> ISSN 0719-8884