the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. China
  5. B.l.U.E. Architecture Studio
  6. 2016
  7. UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in Beijing / B.L.U.E. Architecture Studio

UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in Beijing / B.L.U.E. Architecture Studio

  • 20:00 - 19 November, 2016
UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in Beijing / B.L.U.E. Architecture Studio
UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in Beijing / B.L.U.E. Architecture Studio, © Ruijing Photo
© Ruijing Photo

© Ruijing Photo © Ruijing Photo © Ruijing Photo © Ruijing Photo + 14

  • Architects

    B.L.U.E. Architecture Studio
  • Design Team

    Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yixin Yang, Longxun Zhang
  • Client

    UMASSIF/WITH
  • Area

    150.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

Text description provided by the architects. WITHWHEAT in Sanlitun locates beside the street in southern Taikoo Li. The design mission included the interior and façade. The façade is made of a full-height glass curtain wall. People can have a view of warm and natural interior design through this glass wall.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

The highlight of this design is a framework made from solid wood, which extends from ground to ceiling. To create complexity as well as keep a sense of rhythm, the vertical wooden stripes attached to the ceiling are different in length. A bread showcase is placed in the center of this timber framework, which breaks the holistic design of this full-height framework. This measurement aims to attract the view of customers to the showcase, which stressed the characteristic of WITHWHEAT.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

A pure concrete wall works with old flanks, which are spliced together into the shape of wheat. The image of wheat changes gradually from below to above, until it disappears. In order to create an uneven surface, the background wall behind counter is composed of old flanks with different thickness. As a consequence of using grey concrete bricks and stainless brass stripes, the ground is delicate and rich of changes.

No matter from what aspects, including layout, material, lighting and so on, the interior design of this bread store gives a feeling of warm, refreshing and pure.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

View the complete gallery

About this office
Cite: "UMASSIF/WITH Sanlitun Bakery in Beijing / B.L.U.E. Architecture Studio" 19 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/799567/umassif-with-sanlitun-bakery-in-beijing-blue-architecture-studio/> ISSN 0719-8884
© Ruijing Photo

原麦山丘 北京三里屯店 / B.L.U.E. Architecture Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.