the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Jing Kai New Media Center / hyperSity Architects

Jing Kai New Media Center / hyperSity Architects

  • 19:00 - 6 November, 2016
  • Translated by 尚夕云
Jing Kai New Media Center / hyperSity Architects
Jing Kai New Media Center / hyperSity Architects, © Han GAO
© Han GAO

© Han GAO © Han GAO © Han GAO © Han GAO + 26

  • Architects

  • Location

    Tongzhou District, Beijing
  • Content

    architecture+interior+landscape
  • Design Time

    2016.07.29—2016.08.28
  • Construction Time

    2016.08.29—2016.09.28
  • Design Team

    Yang SHI, Tianyu ZHANG, Zongjie WANG
  • Area

    500.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographer

    Han GAO
© Han GAO
© Han GAO

Text description provided by the architects. Jing Kai New Media Center is located in Tongzhou, Beijing. In a height of 6 meters and an area of ​​about 500 square meters, it is transformed from the existing staff canteen into venue of the Beijing Design Week 2016. With only one-month construction period, the architect decided to preserve the original structure and corrugated steel sheet façade, to enable low impact measures within an integrative perspective. By painting the façade with bright orange color and attaching a new perforated plate, the form, texture, as well as permeability of the gradient color effect of the new building skin, compose a vivid atmosphere to the surrounding built environment.

© Han GAO
© Han GAO

食堂原貌

食堂室内

© Han GAO
© Han GAO

展厅入口是内部二层展示空间构筑物的延伸

© Han GAO
© Han GAO

飘窗与穿越穿孔板的橙色形成呼应

© Han GAO
© Han GAO

Emphasizing on a full-scale renewal of the existing building, the exhibition hall provides flexibility to present different combinations of displayed items. 4-meter high cantilevered window in the east of hall space performs a second story exhibition area. A multi-funtional exhibition platform was designed through the interactions of the window structure and interior vertical transportation, as well as the existing two beams, ultimately evolved into a special art installation.

© Han GAO
© Han GAO
© Han GAO
© Han GAO

多功能展示空间二层

© Han GAO
© Han GAO

The overall design implies a complex and intense task to optimize and update the space towards more dynamic and articulated set of contemporary exhibited functions.  Echoed with artistic expression of the sense of virtual reality, 3d print technique and interactive media, the platform design assures the visual correspondence and spatial coherency. However, the body itself is like an analogy of the industrial parts, which is hoped to recall the memory and creativity of manual and mechanical aesthetic from the Age of Steam. By tracing the origin and history of design, this spatial metaphor unfolds an intimate dialogue with architects, artists and audiences.

© Han GAO
© Han GAO

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Jing Kai New Media Center / hyperSity Architects" [经开智汇园新媒体展示中心 / hyperSity 工作室] 06 Nov 2016. ArchDaily. (Trans. 尚夕云) Accessed . <https://www.archdaily.com/798650/jing-kai-new-media-center-hypersity-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Han GAO

经开智汇园新媒体展示中心 / hyperSity 工作室