TRN / JRKVC

TRN / JRKVC

© Peter Jurkovič© Peter Jurkovič© Peter Jurkovič© Peter Jurkovič+ 18

  • Architects: JRKVC
  • Area Area of this architecture project Area:  100
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Peter Jurkovič
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: EGGER

Text description provided by the architects. A former monastery in which this flat is located was built in 1719. In the middle of 20th century it was converted into an apartment house. The mail goal of the project was to convert this space with a lot of disrupting layers into a clean and functional dwelling for a young couple. We decided to uncover the beauties of old construction methods with a reasonable budget. After a short design process it was clear that the focus will be put into the main living hall. It is an open space with height of 3,6m, restored original trusses on the ceiling and a full height library. Part of the library is able to rotate and serves as a secret door to the bedroom suite behind, providing fluid connection of these two parts. Currently the apartment is inhabited by a childless couple, hence the open plan. In the future it could be converted into 3 bedroom apartment with just small interventions. 

© Peter Jurkovič
© Peter Jurkovič
Floor Plan - After
Floor Plan - After
© Peter Jurkovič
© Peter Jurkovič

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Trnava, Slovakia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "TRN / JRKVC" 26 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/798083/trn-jrkvc> ISSN 0719-8884
© Peter Jurkovič

斯洛伐克TRN公寓 / JRKVC

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.