Flahalo Office Renovation / Atelier LI

Flahalo Office Renovation / Atelier LI

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Shelving, TableFlahalo Office Renovation / Atelier LI  - Chair, Table, BeamFlahalo Office Renovation / Atelier LI  - Beam, WindowsFlahalo Office Renovation / Atelier LI  - Shelving, Table, Chair+ 17

  • Architects: Atelier LI: Atelier LI
  • Area Area of this architecture project Area :  350
  • Photographs
    Photographs :Kevin Ho
Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Beam, Windows
© Kevin Ho

Text description provided by the architects. Inherent as genre, symbol, element, is meaningless but drift apart people and the space.Thus, we logically concern about the relationship between people and what they might sense in the space as usual.

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Shelving, Table, Chair
© Kevin Ho
Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Shelving, Table
© Kevin Ho
Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Chair, Table, Beam
© Kevin Ho

The working space is transformed by dormitory of old Nanxing Glass Manufactory, which was built in 1986. Exposed red bricks, concrete ceiling combine with brand-new glass and epoxy floor paint to remain vivid and long-lasting contrast between history and renewal for passerby.

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Table, Chair, Beam
© Kevin Ho

Divided into three zones, the space is connected by two raw iron tunnels, while integrated by a corridor by the window. It’s meant to effervesce unexpected pleasure when people exploring the space.The blank window frame is reserved deliberately and well protected by close glass to completely record the changes during the process of reconstruction.

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Beam
© Kevin Ho

To emphasize the difference between areas, the whole white restroom makes strong distinction to  rough industrial atmosphere. The hollywood dressing table mirror is designed to convey the importance of elegance for ladies. 

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Image 10 of 17
AXONOMETRIC

Flahalo Creative, the owner of the space, is a dynamic and innovative corporation in culture creative field. The concept “space of flow” brings up the project. For human resources system, departments would not exist so that people are encouraged to follow their moods to work around, facing the desktop setup in the long table or sitting cross-legged on the carpet with laptop. Alsono drawer is installed in the space. Instead, staffs are provided personal lockers to keep the belongings.

Flahalo Office Renovation / Atelier LI  - Shelving
© Kevin Ho

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shenzhen, Guangdong, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Flahalo Office Renovation / Atelier LI " 02 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797268/flahalo-office-renovatio-atelier-li> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.