Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - WindowsSotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Windows, FacadeSotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Table, ChairSotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Table, Chair, Door, WindowsSotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - More Images+ 16

More SpecsLess Specs
Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Windows
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The new Sotheby's real estate headquarters at Carvoeiro, Algarve, is on an existent building characterized by both local and traditional construction technics as well as materials. In order to save and recuperate the building having in mind the new program, we have decided to conduct some internal demolitions as the building was not well preserved. said demolitions, at a spatial configuration level, will allow to recover the building and make the necessary adjustments to the contemporary needs, mainly in terms of energy efficiency.

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Image 7 of 21
© Fernando Guerra | FG+SG

The main façade had been transformed over the years therefore we have redesigned it according to what was believed to have been in the past. We have also introduced a cornice as it is tradition in most buildings of the region, similar to those existent in the area.

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Windows, Facade
© Fernando Guerra | FG+SG
Sections
Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Image 11 of 21
© Fernando Guerra | FG+SG

On the ground level one finds the public access into a double height hall with a connecting stair as the main element, of sculpture character; it intends to give the space more fluidity in order to achieve greater sense of flow and space. On the upper floor, over the stair, we have proposed a skylight remembering the local constructions, as a way to achieve a higher height, sense of space and particular interest.

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Image 15 of 21
© Fernando Guerra | FG+SG
Plans
Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Table, Chair, Door, Windows
© Fernando Guerra | FG+SG

On the terrace we have proposed a new volume finished with the same materials as the existent building and with the same height; here one can find a small kitchen with a particular spatial configuration given by its skylight. Both volumes, the existent and the new building, are openly different and take as architectonic options for its completion a sense of rehabilitation, maintenance and consolidation of existent walls and structure, being chosen, whenever possible, local and traditional technics and materials. we believe that this way one can establish a coherent relation between the existent and the new construction.

Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos - Table, Chair
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:8400 Carvoeiro, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sotheby's / Correia/Ragazzi Arquitectos" 12 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797037/sothebys-correia-ragazzi-arquitectos> ISSN 0719-8884

© Fernando Guerra | FG+SG

苏富比公司大楼 / Correia/Ragazzi Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.