Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter

Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter

Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Image 2 of 16Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Chair, Arch, WindowsReframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Stairs, Arch, HandrailReframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Arch, Arcade, ColumnReframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - More Images+ 11

  • Area Area of this architecture project Area :  220
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :Alexandru Fleșeriu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Holver, Ledled, Mairon
  • Other Participants : Hegedüs Csilla, Adela Luiza Avram, Csenge Patakfalvi, Gabriela Postole, Györgyi Németh, Somorácz Miklós, Berki Tímea, Bikfalvi Márton, Lénárd Levente, Kovács Stefan, Nagy István, Botos Attila, Vinczellér Pista, Boldizsár János, István-Mátyás Tupper Máté
  • City : Bonțida
  • Country : Romania
More SpecsLess Specs
Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Facade
© Alexandru Fleșeriu

Text description provided by the architects. The project is the result of the Waiting for Revival Competition organised by the Transylvania Trust Fundation aiming to transform the spaces of the castle into workshop areas and one multifunctional hall. 

Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Arcade
© Alexandru Fleșeriu

The brief required not to intervene onto the existing historical structure in order to carry out a full restoration at a later date. Consequently the design was conceived using a set of independent installations.

Plan
Section

The design aims to bring back spacial qualities belonging to the castle before it fell into disrepair. We functionalised the existing spaces for the Arts and Crafts Workshops and at the same time we tried to give the former ruin a sense of place. The collapsed  vaults were recreated using a lighting installation consisting of a series of light bulbs hanged from the ceiling. We designed the smaller space of the main hall with intimacy in mind. The work area's installations make the space functional for metal and carpentry workshops and at the same time illuminate the distinctive features of the space. All the pieces were built on site by local craftsmen and volunteer students during the two week long arts and crafts workshop held at the castle at the end of august 2016.

Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter - Image 10 of 16
© Alexandru Fleșeriu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bonțida 407105, Romania

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Reframe / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter" 28 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795982/reframe-alexandru-fleseriu-plus-peter-eszter> ISSN 0719-8884

© Alexandru Fleșeriu

城堡改造 / Alexandru Fleșeriu + Péter Eszter

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.