We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Residential Building / Paula Santos Arquitectura

Residential Building / Paula Santos Arquitectura

© Alberto Plácido© Alberto Plácido© Alberto Plácido© Alberto Plácido+ 15

© Alberto Plácido
© Alberto Plácido

Text description provided by the architects. The building was designed and constructed, entirely new, in 2014, after the previous building collapsed in 2011. The new design proposes an identity that mostly concerns on creating a completely new facade with three black panels of prefabricated monolithic and heavy concrete, integrating the windows.

© Alberto Plácido
© Alberto Plácido
Section
Section
© Alberto Plácido
© Alberto Plácido

Each floor becomes a small apartment except for the ground floor that becomes a duplex unit with a garden. The interiors also incorporate the traditional central stair with a skylight to all the internal spaces and circulations. 

© Alberto Plácido
© Alberto Plácido
Floor Plans
Floor Plans
© Alberto Plácido
© Alberto Plácido

The new construction finally reflects the metric and the characteristics of the traditional buildings, representing a possible reinterpretation of the collective housing in the historical centre.

© Alberto Plácido
© Alberto Plácido

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Porto, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Residential Building / Paula Santos Arquitectura" 20 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795492/residential-building-paula-santos> ISSN 0719-8884
© Alberto Plácido

居住公寓 / Paula Santos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.