All
Projects
Products
Events
Competitions

Three-Family Home / Pool Architekten

Three-Family Home / Pool Architekten

© Ralph Feiner Fotografie © Ralph Feiner Fotografie © Ralph Feiner Fotografie © Ralph Feiner Fotografie + 16

Houses  · 
Oberrieden, Switzerland
  • Architects Authors of this architecture project Pool Architekten
  • Area Area of this architecture project
    736.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • Photographs

  • Timber Construction & General Contractor

    Schaerholzbau
  • Landscape Architecture

    Studio Vulkan Landschaftsarchitektur
  • Construction Engineer

    Ingenieurbüro Mathys
  • Timber Construction Engineer

    Lauber Ingenieure
  • HVAC Planning

    Gebr. Imbach
  • Electrical Planning

    Frey electric
  • Building Physics

    Raumanzug
  • Gardening

    Leuthold Gärten
More Specs Less Specs
© Ralph Feiner Fotografie
© Ralph Feiner Fotografie

Text description provided by the architects. Integrated into the town’s ensemble of historic buildings, the three-family home has the look of a self-assured building block in the core zone of Oberrieden. Given the mix of mostly light-coloured stone buildings and dark wooden barns that is still typical of the area, the choice was made to build a house with a similar volumetry in timber construction.

© Ralph Feiner Fotografie
© Ralph Feiner Fotografie
Section
Section
© Ralph Feiner Fotografie
© Ralph Feiner Fotografie

Through a bend in its longitudinal side, the building optimally brings views and sunshine indoors into the living quarters. The staircase inserted at the bend was made of exposed concrete for fire protection. Around this core are arranged prefabricated, rough-hewn wooden elements with visible nailed joints. The façade is made up of alternating vertical clapboards treated with pigmented linseed oil. 

© Ralph Feiner Fotografie
© Ralph Feiner Fotografie
Section
Section
© Ralph Feiner Fotografie
© Ralph Feiner Fotografie

Thanks to the open spatial concept, the apartments are suitable for various uses and lifestyles. Polished and oiled dark brown anhydrite screed flooring lends a warm and inviting atmosphere to the flats with their unfinished wood walls and ceilings.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Three-Family Home / Pool Architekten" 08 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794737/three-family-home-pool-architekten/> ISSN 0719-8884
© Ralph Feiner Fotografie

三个家庭的住房 / Pool Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.