the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Swimming Pool
  4. Spain
  5. Joan Miquel Segui
  6. 2016
  7. Swimming Pool and Studio / Joan Miquel Segui + Tono Vila

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Swimming Pool and Studio / Joan Miquel Segui + Tono Vila

  • 11:00 - 5 September, 2016
Swimming Pool and Studio / Joan Miquel Segui + Tono Vila
Swimming Pool and Studio  / Joan Miquel Segui + Tono Vila, © Laura Molina
© Laura Molina

© Laura Molina © Laura Molina © Laura Molina © Laura Molina + 17

© Laura Molina
© Laura Molina

Text description provided by the architects. The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.

© Laura Molina
© Laura Molina
Floor Plan
Floor Plan
© Laura Molina
© Laura Molina

The swimming pool is finished with the same stone as the terrace, detailing the lights and pipe-ends so that they are invisible.

© Laura Molina
© Laura Molina

The studio is a white frame that flies above the pool and holds a reading area and a toilet. The access is proposed by a porch that leads to a wood wall with two build-in doors.

© Laura Molina
© Laura Molina

A table is emerging from the structure, without touching the floor.

© Laura Molina
© Laura Molina
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Swimming Pool and Studio / Joan Miquel Segui + Tono Vila" [Piscina y Estudio SM / Joan Miquel Segui + Tono Vila] 05 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794441/swimming-pool-and-studio-joan-miquel-segui-plus-tono-vila/> ISSN 0719-8884