the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. miCo.
  6. 2014
  7. House in Kugayama / miCo.

House in Kugayama / miCo.

  • 19:00 - 12 September, 2016
House in Kugayama / miCo.
House in Kugayama  / miCo., © Koichi Torimura
© Koichi Torimura

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura + 11

  • Architects

  • Location

    Tokyo, Japan
  • Architect in Charge

    Mizuki Imamura + Isao Shinohara
  • Area

    119.24 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

Text description provided by the architects. This is the renovation, located in the western Tokyo residential area. We had to adjust the boundary, from the greenbelt to the living space configured with territory of the layer, tracing in the city of configuration with some of the territory of the layer.

© Koichi Torimura
© Koichi Torimura
Floor Plan
Floor Plan
© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

Providing the Engawa, breaking the high fence, planting trees in the garden. Windows and the balcony renovated, to feel the greenbelt. Privateroom was in space that can adjust the sense of openness, by joinery that put the glass to the existing foundation. We want to be the space with depth, by placing them in the boundary layer.

© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

View the complete gallery

About this office
miCo.
Office
Cite: "House in Kugayama / miCo." 12 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794316/house-in-kugayama-mico/> ISSN 0719-8884