We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

White Office Building / BNS Studio

White Office Building / BNS Studio

© Farshad Kazerooni - Azin Soltani© Farshad Kazerooni - Azin Soltani© Farshad Kazerooni - Azin Soltani© Farshad Kazerooni - Azin Soltani+ 24

  • Architects: BNS Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  1500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Farshad Kazerooni - Azin Soltani
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Ajdari, Arvin, Asaş
  • Design Associates:Mahta Heydari, Ali Kashtiara, Hadi Sharifzadeh, Nioosha Rashidi, Zoha Nekouian, Shabnam Abtahi
  • Detailed Design Consultant:Naser Naghdi, Mansour Naghdi 

  • Façade Contractor:Alma aluminum industry
  • Author Architects:Farshad Kazerooni, Farnaz Bakhshi, Azin Soltani
  • City:Tehran
  • Country:Iran
More SpecsLess Specs
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani

Text description provided by the architects. The project is located at one of the busiest street in shahrak-e-gharb, Tehran. Its total area is 1500 sqm. The office complex comprises five levels of open office floors and one double height retail store at street level.

© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani

The main aim of design was to create an iconic façade to be in contrast with its surrounding buildings. The building façade is designed as a double skin façade. The first layer is a double glazed curtail wall. The building south and east facades are treated with series of white color horizontal aluminum louver that is being used as sunscreens which protects the internal glass façade from solar gain.

© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
Detail
Detail
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani

The distance between aluminum louver profile with 5x5 cm and 10x10 cm sections are designed according to human eye level in siting and standing positions in order to provide the suitable view and pleasant light and shadow.

Section
Section

There is about 70 cm space between the two skins that connect to each other with galvanized catwalk. There is an opening in façade louver at each floor level for both letting the windows to open for natural ventilation and for making the building façade more dynamic. In front of each opening there is a flower box with automatic irrigation which brings natural greens into the building façade. The double height retail store which is located at street level is not covered by louver skin façade to create sense of lightness and make it suitable for having wide retail windows.

© Farshad Kazerooni - Azin Soltani
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tehran, Tehran Province, Iran

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "White Office Building / BNS Studio" 31 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794285/white-office-building-bns-studio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Farshad Kazerooni - Azin Soltani

白色办公建筑 / BNS Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.