We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Grândola House / ColectivArquitectura

Grândola House / ColectivArquitectura

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 41

Grândola, Portugal
More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The choice of location for deployment of the buildings aimed to make the most of the view of the terrain. At the same time it takes a small promontory to the location of a yard, located to the west of the dwelling, for the parking and maneuvering of vehicles.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The outside form resulted from the intention of creating situations of full/empty, adopting a composition of parallelepiped volumes, which create misalignment through its two courtyards, prolonging the experience of the house to the outside.

Floor Plan
Floor Plan

The location of the openings in the composition of the elevationsprovides visual crossings, the difference in height between the volumes of the rooms, kitchen and the living room, reinforced by a vertical marking the fireplace chimney, resulting in a dynamic composition.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The openings, searching outside framings, act as plans of light of careful proportions that simultaneously capture and filter the surroundings.

The house, with entrance to the West, develops along the north/south axis and the master bedroom, with private toilet, is located on the North top, followed by the living room with a higher ceiling height, the kitchen, with two support areas intended for storage and laundry room, and finally a volume with two rooms with private sanitary facilities.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Across the East housing front, with a direct and privileged relationship with the outside, are located a patio with access through the kitchen and living room, and the pool, surrounded by a paved area with different areas, both in terms of function and material and its permeability.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Grândola House / ColectivArquitectura" 23 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793786/grandola-house-colectivarquitectura> ISSN 0719-8884
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙 Grândola 住宅 / ColectivArquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.