All
Projects
Products
Events
Competitions

Binh House / Landmak Architecture

Binh House / Landmak Architecture

© Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc + 20

Houses  · 
Thạch Thất, Vietnam
  • Architects Authors of this architecture project Landmak Architecture
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Lava VN, Vietnam Window
  • Architect in Charge

    Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Photographs

  • Design Team

    Le Minh Hoang, Ngo Hung, Tran Viet Phu, Nguyen Thao, Vu Nam Son, Pham Dinh Hanh, Dang Viet Anh
More Specs Less Specs
© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

Text description provided by the architects. This house is built on a bad land shape which is separated from the narrowest part of a large land. It has ugly shape and is most cramped. In suburban, people often build houses on very large land plots, therefore, the small area (in comparison with the land in this area) is paid less attention to build a house.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

It is almost abandoned until a young man buys it at cheap price. He is my relative and he would like me to design it. We face the situation that the land is located far from center and local construction workers are not professional and illegible with architectural drawings.

Section
Section

It is really hard for us to develop a special concept with much details when implementing. We have considered the designed solutions so much and finally we choose a very practical and minimalist concept. A skin is made of brick with hollow to create the void in the most tapering angle in front of the land, it is used for planting trees to provide privacy to the interior, separates from road but still enables good ventilation and lighting for the living room and the front façade. At the back of land, in the most tapering edge, a void is created and we make a concrete panel which is hung 70cm above ground with the cupboard below and the garden above. This design enables the light, ventilation, and creates depth for kitchen and dining room (originally it is very narrow area).

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

The remaining spaces are bedrooms, stair, roof, toilets which are designed minimally and practically to maximize space utilization and minimize construction cost.
The house is complete with the joy of the host and create new exciting atmosphere to residents walking across the road in front of the house.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Binh House / Landmak Architecture" 04 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792672/binh-house-landmak-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.