the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. Tropical Space
  6. 2016
  7. LT House / Tropical Space

LT House / Tropical Space

  • 17:00 - 15 June, 2016
LT House / Tropical Space
LT House  / Tropical Space, © Trieu Chien
© Trieu Chien

© Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien + 30

  • Architects

  • Location

    Long Thành District, Vietnam
  • Architect in Charge

    Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon, Nguyen Anh Duc, Nguyen Thi Thuy
  • Area

    108.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Construction

    Local workers
  • Total Investment Cost

    430,000,000 VND (~19,325 USD)
  • Site area

    66 m.sq
  • More Specs Less Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Text description provided by the architects. This small house is located in a new residential area in Long Thanh District.

The owner is a newlywed with the desire of having their own house. With the limited area, the architects think that the private space should be shared to have more space for the sharing area.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien

 The furniture is design simply and easy to make. To save the cost, the owner has bought the material and make all of them. Therefore, the cost for this part was saved significantly.

The front and back yards are the buffer space to reduce to hot from outside environment. The front yard is a relaxing area such as for morning coffee. This is the place that wind, sunlight and the shadow of the brick wall meet each other.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

The ground floor is a multi-function space. It is used for both to gather friends and for a small coffee shop in the future. The mezzanine is the family space including two bedrooms (one for the couple, one for the baby in the future), kitchen and dinning table. This sharing space is designed for the user to feel the direction of the breeze and touch the shadow and sunlight while they move from the ground floor to the stair and this sharing space.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien

LT House is belong to the research for Affordable Houses in Vietnam of Tropical Space. The team is willing to create beautiful and enjoyable living space for middle-income labour around Vietnam

Section
Section
Section
Section

View the complete gallery

About this office
Tropical Space
Office
Cite: "LT House / Tropical Space" 15 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789533/lt-house-tropical-space/> ISSN 0719-8884
© Trieu Chien

越南砖工精致的 LT 住宅 / Tropical Space