the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. StudioPietropoli
  6. 2015
  7. Twin House / StudioPietropoli

Twin House / StudioPietropoli

  • 08:00 - 4 June, 2016
Twin House / StudioPietropoli
Twin House  / StudioPietropoli

Twin House  / StudioPietropoli Twin House  / StudioPietropoli Twin House  / StudioPietropoli Twin House  / StudioPietropoli + 41

  • Architects

  • Location

    Padua, Italy
  • Architect in Charge

    StudioPietropoli
  • Area

    1000.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Contractor

    Impresa Salvalaio
  • Structural Engineer

    Studio PRO GE CO
  • Construction Manager

    Studio Chiucchini
  • Wooden Structure

    Rasom
  • More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. In a quiet residential neighbour in Padua, this house consists of two cubic volumes mounted on a concrete basement. The cubes above ground are made entirely of wood, covered with wood (grey/white and brick red) as well. The two houses have similar plants and are symmetric according to the horizontal and vertical axes. A unique flat vegetal roof covers both houses and is projected to the north and south in two large porches. A portico in between the cubes divides the two houses and is a sort of private alley. There is no parking at the garden level. Cars are parked in the basement with a car lift. Particular attention has been paid to the windows: the wooden frame is in fact only visible from the inside while outside is covered by a glass skin.

Underground Plan
Underground Plan

The pictured house is composed by 4 levels:

- Basement: garages, a living-room (with a fireplace and a small kitchen on one side) which can turn into a playroom, laundry-room
- Ground floor: entrance, living, dining, studio, kitchen and a small bathroom
- First floor: master bedroom and 2 bedrooms, two bathrooms
- Third floor: a small guest-room opened on a slightly elevated terrace on the roof level.

View the complete gallery

Cite: "Twin House / StudioPietropoli" 04 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788647/twin-house-studiopietropoli/> ISSN 0719-8884

意大利帕多瓦的双子住宅 / StudioPietropoli