the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. Bultynck Kindt architecten
  6. 2015
  7. House CM / Bultynck Kindt architecten

House CM / Bultynck Kindt architecten

  • 11:00 - 17 May, 2016
House CM / Bultynck Kindt architecten
House CM / Bultynck Kindt architecten, © studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be

© studiowunderkammer.be © studiowunderkammer.be © studiowunderkammer.be © studiowunderkammer.be + 15

© studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be

Text description provided by the architects. The property is located on the edge of the center of Oedelem. The spot is marked by far-views over the Flemish polders. Given the location of the plot and the purpose achieved an optimal living experience was the greatest possible contact between the house and its surroundings. The openness of the polders was extended in the plan of the house. To achieve this was left of a central volume, around which the house is organized. The volume contains all the technical and practical features such as stora- ge, kitchen, toilet and stairs.

© studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be
Plan
Plan
© studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be

The ground floor was as follows: the kitchen was facing east, the dining area and the lounge were implanted respectively in the south and west and the entrance is on the north side. On the floor, the bathroom is the central point around which organized the bedroom. As a result, the life follows the position of the sun throughout the day, the people experiencing the daylight time and again in a different way. The design of the volume ensures that the kitchen, dining and living room are not one room but a succession of sequences. 

© studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be

The red brick with recessed joint and the wooden joinery out afromosia block frames create a special texture on the facade. It gives the solitary volume in the polders a quirky sturdiness. The solitary made two holes, one on the ground level with the en- trance, the other on the floor as a terrace off the master bedroom and multipurpose room that overlooks the polders gives direction Beernem. The interior of the house is also built from natural materials. The main volume consists of spruce plywood oiled. Authenticity is key, rather than striking elements or complex color palette, honest ma- terials that are what they are: wood, concrete, brick ...

© studiowunderkammer.be
© studiowunderkammer.be

View the complete gallery

About this office
Cite: "House CM / Bultynck Kindt architecten" 17 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787393/house-cm-bultynck-kindt-architecten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.