the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. MON Atelier Architecture
  6. 2016
  7. The Innovation House / MON Atelier Architecture

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

The Innovation House / MON Atelier Architecture

  • 20:00 - 10 May, 2016
The Innovation House / MON Atelier Architecture
The Innovation House /  MON Atelier Architecture, © Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio

© Vu Ngoc Ha – AIF Studio © Vu Ngoc Ha – AIF Studio © Vu Ngoc Ha – AIF Studio © Vu Ngoc Ha – AIF Studio + 17

© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio

Text description provided by the architects. CN House was renovated from a 45,6 square meter old house in a small alley in Co Nhue - Hanoi. The house is designed with multiple layers of soothing space to take advantage of natural light and ventilation ensured. Most important is that the space function has been continuously transformed will facilitate family members’ activities whereby the interaction between people in the house were easier. CN House is designed in introverted style as the façade of the house is renovated to moderate the light from the east.

© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
Section
Section
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio

The main door of the house was also pushed back deeper in order to create a buffer around to avoid unnecessary collisions by passing vehicles, as well a protective layer separating wooden door with external climate given the fact is that the country climate has high humidity and intense sun.

© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio

The large window in the facade was designed with a small wooden staircase inside bring the feeling of excitement and curiosity for many passers-by. Small detail such as drainage pipe is handled carefully in term of in techniques and aesthetics. From the conditions of the surroundings and lifestyle of the owner, the house has a casual look, quiet but not broken landscape of the region.

© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
© Vu Ngoc Ha – AIF Studio
Cite: "The Innovation House / MON Atelier Architecture" 10 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787131/the-innovation-house-mon-atelier-architecture/> ISSN 0719-8884