the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. BAM! arquitectura
  6. 2014
  7. Casa CG342 / BAM! arquitectura

Casa CG342 / BAM! arquitectura

  • 09:00 - 29 April, 2016
Casa CG342 / BAM! arquitectura
Casa CG342 / BAM! arquitectura, © Jeremías Thomas
© Jeremías Thomas

© Jeremías Thomas © Jeremías Thomas © Jeremías Thomas © Jeremías Thomas + 21

  • Architects

  • Location

    Belén de Escobar, Argentina
  • Architects in Charge

    Gonzalo Bardach, Matías Mosquera
  • Area

    160.0 sqm
  • Project Year

    2014
© Jeremías Thomas
© Jeremías Thomas

Text description provided by the architects. The CG342 House was conceived upon the request of a young professional to be built on a lagoon lot located in a private gated golf community. 

© Jeremías Thomas
© Jeremías Thomas

Lot limits get blurred with the inevitable focal point: the lagoon. As regards usefulness, we designed flexible spaces adaptable to our client’s active life as well as to his future family needs, trying not to restrict other possible uses. Such flexibility enables private spaces, located on the upper floor, to be isolated from public spaces, located on the ground floor. 

Plan
Plan
© Jeremías Thomas
© Jeremías Thomas
Plan
Plan

The double-height vertical circulation fills the space with zenithal light and connects both levels. The volumetric indoor/outdoor interplay dematerializes towards the North-oriented rear thus solving view opening of the main areas to the lagoon, while a more closed South-oriented service area front offers privacy to the house. 

© Jeremías Thomas
© Jeremías Thomas

View the complete gallery

About this office
BAM! arquitectura
Office
Cite: "Casa CG342 / BAM! arquitectura" 29 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/786326/casa-cg342-bam-arquitectura/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jeremías Thomas

住宅 CG342 / BAM! 建筑事务所