Elwood Townhouse / InForm

Elwood Townhouse / InForm
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell+ 21

  • Interior Designer:Kanako Nakanishi
  • Styling:Heather Nette King
  • Architect In Charge:Simon Perkins
  • City:Elwood
  • Country:Australia
More SpecsLess Specs
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Text description provided by the architects. A concrete party wall extends the entire length of the townhouse, separating it from its neighbour (it is one in a row of three) and visually connecting the front entry to the rear courtyard garden.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

On the ground floor the study, kitchen and living areas flow around a glazed central courtyard, which with an adjacent crafted timber stair provides a central light source and focus to the long lineal space.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell
Plan
Plan
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

A small den provides a quiet retreat and addresses the front deck and garden. The upper floor includes two luxuriously appointed bedrooms and a yoga studio, Yoga Lane, sits above the carport beyond the rear courtyard.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

A long black timber balustrade off the front bedrooms hovers over the entry porches of all three townhouses and forms a unifying element for the building. It is capped with a steel framed pergola that once vine covered will soften the architecture and relate it to the leafy tree lined streetscape.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Elwood Townhouse / InForm" 07 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785097/elwood-townhouse-inform> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.