All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Public Architecture
  4. China
  5. LiZhu
  6. 2015
  7. 'View' Public Toilet / LiZhu

'View' Public Toilet / LiZhu

  • 19:00 - 8 March, 2016
'View' Public Toilet / LiZhu
'View' Public Toilet  / LiZhu, © ZhongNing
© ZhongNing

© ZhongNing © ZhongNing © ZhongNing © ZhongNing + 27

  • Architects

  • Location

    Niushou Mountain Scenic Spot, Jiangning Qu, Nanjing Shi, Jiangsu Sheng, China
  • Category

  • Design Team

    ATA studio, Architects & Engineers Co. , LTD of Southeast University
  • Area

    300.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© ZhongNing
© ZhongNing

Text description provided by the architects. With the increasing material abundance in China today, people have higher demands for the facilities in public toilet, an area that has long been neglected in China. By a few different designs of toilets in Nanjing Niushoushan Culture and Tourism Zone, Architecture Technology and Art Studio (ATA) tries to explore and experiment on the possibilities of public toilet with regard to investment and construction conditions.

© ZhongNing
© ZhongNing

After careful surveys on the proposed sites for the eight toilets, we decided on the idea to take each toilet site as a tourist service spot. Apart from the functions of the toilet, each spot is also a rest area for tourists and equipped with control facilities and management rooms. Land is thus saved. Tourists can enjoy convenient and comfortable use of toilets, and at the same time can take a rest, view the scenery and recharge themselves. For the different proposed sites, we designed different programs with different themes in corresponding to each specific surroundings of the sites.This is one of them.Name’s “View”.

© ZhongNing
© ZhongNing
© ZhongNing
© ZhongNing

The building is hidden behind a small hill in the north, overlooking the Foding Temple, Niushou Mount, Foding Pagoda and Foding Palace behind layers of tree tops. “View” is the theme of this building.

© ZhongNing
© ZhongNing
Plan
Plan
© ZhongNing
© ZhongNing

     The process of entering the lounge through the approach is like a walk in the veranda on the slop. The veranda is composed of boxes with opens on different levels so that views in the distance are revealed one by one.

© ZhongNing
© ZhongNing

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "'View' Public Toilet / LiZhu" 08 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783153/view-public-toilet-lizhu/> ISSN 0719-8884
© ZhongNing

一座叫“眺望”的公厕 / 李竹

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.