the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Indonesia
  5. Dinardithen Studio Bandung
  6. 2015
  7. Office in Jalan Sunda / Dinardithen Studio Bandung

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Office in Jalan Sunda / Dinardithen Studio Bandung

  • 19:00 - 26 February, 2016
Office in Jalan Sunda / Dinardithen Studio Bandung
Office in Jalan Sunda / Dinardithen Studio Bandung, © Bacteria Photography, Eric Dinardi
© Bacteria Photography, Eric Dinardi

© Bacteria Photography, Eric Dinardi © Bacteria Photography, Eric Dinardi © Bacteria Photography, Eric Dinardi © Bacteria Photography, Eric Dinardi + 15

© Bacteria Photography, Eric Dinardi
© Bacteria Photography, Eric Dinardi

Text description provided by the architects. The project location was at Jalan Sunda Bandung Jawa Barat Indonesia. The owner asked our studio to renovate the first and second floor of the existing building, while the third floor was left untouched.

Floor Plan
Floor Plan
© Bacteria Photography, Eric Dinardi
© Bacteria Photography, Eric Dinardi
Floor Plan
Floor Plan

The main idea was to give a casual and professional image to the office. The office was not meant to be formal and strict, but we wanted it to be like a cafe, comfortable to hang out so that the employee could communicate well.

© Bacteria Photography, Eric Dinardi
© Bacteria Photography, Eric Dinardi

The material used was exposed decorative bricks, parquette floor, pine wood ceiling and grasslike carpet, and solid wood for the furniture. some furniture was brought from the old office to save budget.

© Bacteria Photography, Eric Dinardi
© Bacteria Photography, Eric Dinardi

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Dinardithen Studio Bandung
Office
Cite: "Office in Jalan Sunda / Dinardithen Studio Bandung" 26 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/782653/office-in-jalan-sunda-dinardithen-studio-bandung/> ISSN 0719-8884