the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential
  4. Portugal
  5. SAMI-arquitectos
  6. 2010
  7. C/Z House / SAMI-arquitectos

C/Z House / SAMI-arquitectos

  • 03:00 - 6 April, 2016
  • Translated by Lorena Quintana
C/Z House / SAMI-arquitectos
C/Z House / SAMI-arquitectos, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 19

  • Architects

  • Location

    S.Roque do Pico, Portugal
  • Architecture

    Inês Vieira da Silva. Miguel Vieira /SAMI-arquitectos
  • Team

    João do Vale Martins, Inês Martins, Daniel Mentech
  • Project Year

    2010
  • Photographs

  • Structures

    Engiaço-Construções Técnicas Lda
  • Electricity

    Engiaço-Construções Técnicas Lda
  • Renewable Energy

    Guilherme Carrilho da Graça - NaturalWorks - Engineering Consultants
  • Landscape

    Victor Beiramar Diniz
  • Construction

    Engiaço-Construções Técnicas Lda
  • Furniture

    SAMI com Loja Nord
  • More Specs Less Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. This house intends to open up to the varied landscapes that can be seen from the highest point on the terrain.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

From a set of separate volumes, following the adaptation of traditional architecture with the ground, the resulting areas between the four volumes and living spaces were designed. Its walls are a continuation of the exterior facades and only a few windows separate the outside and inside of the house.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Depending on the prevailing wind or the desired view, the house opens to diverse landscapes and its permeability and connection to the outside is total.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Plan
Plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The massive dark wood volume becomes four separate volumes when the glass panes are open, allowing to extend the different spaces of the house.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

We used a prefabrication system for the construction of the house, designed to obtain an A+ grade from the standpoint of energy efficiency.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "C/Z House / SAMI-arquitectos" [Casa C/Z / SAMI-arquitectos / SAMI-arquitectos] 06 Apr 2016. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/782080/c-z-house-sami-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Fernando Guerra | FG+SG

C/Z住宅 / SAMI-arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.