the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Poland
  5. INOSTUDIO
  6. 2015
  7. INOSTUDIO Office / INOSTUDIO

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

INOSTUDIO Office / INOSTUDIO

  • 17:00 - 4 March, 2016
INOSTUDIO Office / INOSTUDIO
INOSTUDIO Office  / INOSTUDIO, © Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

© Marcin Grabowiecki © Marcin Grabowiecki © Marcin Grabowiecki © Marcin Grabowiecki + 32

© Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

Text description provided by the architects. The respective space lies in a post-industrial quarter situated in the center of Gliwice.

The compact space, just 20 m2, has housed numerous endeavors, including an antique shop and porter's office. The main entrance can be found inside the gateway.

© Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

Upon demolition, the property was revealed to harbor an added space above the ceiling, extending the interior height to nearly five meters.

First Floor Plan New
First Floor Plan New
Second Floor Plan New
Second Floor Plan New

This discovery allowed for the office to be situated on two floors.  The first floor doubles as both a conference room and lounge, while the second floor acts as the workspace and archive.

© Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

Initial efforts to overhaul the space fell on a partial demolition of the interior, followed by a thorough cleaning.

Render 4
Render 4

The design called for a 2nd story to extend over the majority of the space, while sliding the stairwell and utilities closet along one interior wall.

© Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

The concept for the interior revolved around retaining the original surface textures offered by the walls and ceilings. In contrast to this preserved rustic feature, a sleek box containing the kitchen, closet, bathroom and furnace has been inserted in to the space. A white color scheme unites the interior, as black accents set off the details.

© Marcin Grabowiecki
© Marcin Grabowiecki

During the restoration of the facade, a modern door and oversized window were formatted to slide into the entrance wall. Above the oversized window which faces the courtyard, the original arch was uncovered.

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "INOSTUDIO Office / INOSTUDIO" 04 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781406/inostudio-office-inostudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.