the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Brazil
  5. aflalo/gasperini arquitetos
  6. 2015
  7. TEOEMP / aflalo/gasperini arquitetos

TEOEMP / aflalo/gasperini arquitetos

  • 16:00 - 15 February, 2016
TEOEMP / aflalo/gasperini arquitetos
TEOEMP / aflalo/gasperini arquitetos, © Daniel Ducci
© Daniel Ducci

© Daniel Ducci © Daniel Ducci © Daniel Ducci © Daniel Ducci + 17

  • Architects

  • Location

    Praça João Nasser - Pinheiros, São Paulo - SP, Brazil
  • Authors aflalo/gasperini arquitetos

    Luiz Felipe Aflalo Herman, Roberto Aflalo, Grazzieli Gomes, José Luiz Lemos
  • Coordination

    Alfredo Del Bianco
  • Team

    André Navarro, Arnaldo Razzante, Bruno Vargas, Daniela Mungai, Eduardo Mizuka, Emilly Campos, Gabriel Braga, Raquel Rodorigo, Reginaldo Okusako, Renata Conti
  • Area

    27126.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

  • Built

    Engeform / Bratke Collet
  • Landscaping

    Isabel Duprat Plantas e Jardins Ltda
  • Interiors

    Ana Costa – Arquitectura e Design
  • Lighting

    Mingrone
  • Structure

    JKMF
  • Metal Structure

    Projeto Alpha
  • Foundations

    APOIO Assessoria e Projeto de Fundações
  • Electrics

    Soeng
  • Hydraulics

    Soeng
  • Automation

    Soeng
  • Acoustics

    Osom
  • Frames

    Arqmate
  • Waterproofing

    PROASSP
  • Air Conditioning

    Thermoplan
  • Firefighters Approval

    KSF
  • Topography

    William Jorge de Souza
  • Elevators

    Elevadores Elite
  • More Specs Less Specs
© Daniel Ducci
© Daniel Ducci

Text description provided by the architects. Situated at the meeting point of several major avenues and extremely well served by public transport such as subway, train and bus, the Largo da Batata distinguished itself as a strategic location for the insertion of this new commercial enterprise in the city.

© Daniel Ducci
© Daniel Ducci
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Rising on the corner of Rua dos Pinheiros and Rua Claudia Soares streets and facing the neighborhood’s new revitalized square is the TEOEMP building.

© Daniel Ducci
© Daniel Ducci

The project’s architectural design approach is inspired by the site’s unique qualities so we worked with a continuous curved façade near the corner, thus conferring a special characterization to the surroundings due to the generous setback.

Section AA
Section AA

The façade has various types of glass, thereby creating a diversity in its composition.

While the L-shaped floor slab is protected by a curved skin which forms a central atrium, the building has 14 corporate floors each measuring roughly 960 square meters and all with a panoramic  view over the city’s urban void.

© Daniel Ducci
© Daniel Ducci

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "TEOEMP / aflalo/gasperini arquitetos" 15 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781274/teoemp-aflalo-gasperini-arquitetos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.