the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Masahiko Sato
  6. 2015
  7. N8-house / Masahiko Sato

N8-house / Masahiko Sato

  • 22:00 - 28 January, 2016
N8-house / Masahiko Sato
© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

© Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii + 33

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

Text description provided by the architects. The concept of this designing is to ensure the privacy and safety, and also create a living space which makes family members happy and easy.

N8-house / Masahiko Sato, © Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

At night, the shadow of houses will change with the light of the moon and stars, just like expressions on people’s face. The wooden front door gives out a warm atmosphere, going through it, one would step into the living room and see the courtyard through a huge class, which gives people more senses of nature in daily life. Around the privacy garden, which places against living room, there are the kitchen and dining room.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

In living room, there is a skylight on the ceiling of the 1st floor, which brings the nature light into house.
Inside kitchen, there is a study placed on the storage besides the staircase. It includes a desk of 1300mm length.
The staircase goes to the 1st floor. On the 1st floor, there are bedrooms for all family members.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

Looking from outside, the shape of the house is not like usual 2-floors house. So, it looks quite special. This design make the best use of place, which tighten the arrangement of rooms, it enable a better chance of communication among family members. Each room is independent of another, and perfectly blending with the nature.

Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

About this office
Masahiko Sato
Office
Cite: "N8-house / Masahiko Sato" 28 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781168/n8-house-masahiko-sato/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.