We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Rhetoric of Space / Cai-In Interior Design

Rhetoric of Space / Cai-In Interior Design

© Kyle Yu© Kyle Yu© Kyle Yu© Kyle Yu+ 13

Taipei City, China
© Kyle Yu
© Kyle Yu

Text description provided by the architects. As an exploration into the forms of substance, the design was critical to realizing the "Rhetoric of Space" that the project sought to create. The ceiling of the lobby extends to the overlapping and flowing wall panels, giving the stone wall a cloud-wreathed effect. The contrast of colors and texture give rise to their own secret rhythms. Inside, gaps were deliberately left in the wooden walls to introduce silvers of light that complement the indirect lighting, forming a warm and serene space. The timber strips of the partition were curved to create a 3D effect as well. The rhetoric of space created layers upon layers that expressed the many possibilities of design. 

© Kyle Yu
© Kyle Yu
floor plan
floor plan
© Kyle Yu
© Kyle Yu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Rhetoric of Space / Cai-In Interior Design" 04 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779719/rhetoric-of-space-cai-in-interior-design> ISSN 0719-8884
© Kyle Yu

空间修辞 / 采韵室内设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.