We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Pavilion / Marlene Uldschmidt

The Pavilion / Marlene Uldschmidt

© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG© Fernando Guerra | FG+SG+ 27

More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The Pavilion has been designed as a modern day folly, is constructed of timber and glass and is located in the grounds of an existing detached villa in the Algarve.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The concept was to create a small private retreat close to the existing house with views across open countryside towards the sea beyond.

Elevation 1
Elevation 1

The new structure is sited in a wonderfully mature setting but also in a part of the garden that was rarely used.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Subtle changes are projected onto the timber slatted façade throughout the day created by the movement of the sun and the shadows from the foliage of the surrounding trees.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

A dramatic change occurs in its appearance when lit at night. The main secret of the building, the glorious south facing vista, can only be viewed from inside the contemporary installation.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Pavilion / Marlene Uldschmidt" 22 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779029/the-pavilion-marlene-uldschmidt-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.