the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Peru
  5. Jordi Puig
  6. 2012
  7. Beach House / Jordi Puig

Beach House / Jordi Puig

  • 19:00 - 8 December, 2015
  • Translated by Lorena Quintana
Beach House / Jordi Puig
Beach House  / Jordi Puig, © Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

© Gonzalo Cáceres Dancuart © Gonzalo Cáceres Dancuart © Gonzalo Cáceres Dancuart © Gonzalo Cáceres Dancuart + 20

© Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

Text description provided by the architects. The house is located on top of a cliff in a small site. It consists of two levels, connected by an internal staircase that leads from the first floor to the basement level.

© Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

Access to the house is through a reception area that is level with the sidewalk where we find the access to the house on its side.

First Floor Plan
First Floor Plan

On the first floor housing social program, we have a entrance hall with a bridge-like corridor where we find a double-height space that, due to the effects of the staircase and a plaque that surrounds this space with an opening on the roof, allows for natural light and ventilation. Immediately we find the living, dining and kitchen spaces that are integrated with the terrace and pool, which gives us a great sea view and mimic the boundless environments.

© Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

At this level we have the guest bathroom, which is a large cube painted fuchsia to highlight this detail volume inserted within the overall architecture and is the central axis of the space. It also has a set of ceilings in different heights that can be seen from the entrance facade of the house.

© Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

The basement level, intended for private rooms, has a courtyard with a double height that is integrated across the staircase to the first floor, this space serves as a distributor to the three bedrooms, all with closets, bathrooms and two of them with a sea view and terrace.

© Gonzalo Cáceres Dancuart
© Gonzalo Cáceres Dancuart

View the complete gallery

About this office
Jordi Puig
Office
Cite: "Beach House / Jordi Puig" [Casa de Playa / Jordi Puig] 08 Dec 2015. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/778445/beach-house-jordi-puig/> ISSN 0719-8884