the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Workshop
  4. Paraguay
  5. b|f|a
  6. 2012
  7. Álvarez-Nuovo Atelier / b|f|a

Álvarez-Nuovo Atelier / b|f|a

  • 09:00 - 8 December, 2015
  • Translated by Lorena Quintana
Álvarez-Nuovo Atelier / b|f|a
Álvarez-Nuovo Atelier / b|f|a, © Federico Cairoli
© Federico Cairoli

© Federico Cairoli © Federico Cairoli © Federico Cairoli © Federico Cairoli + 21

  • Architects

  • Location

    Austria, Asunción, Paraguay
  • Project Architects

    Nicolás Esteban Berger, Giacomo Favilli
  • Project Area

    75.0 m2
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Federico Cairoli
© Federico Cairoli

Text description provided by the architects. A space to paint

How to build a space to paint in a house built by our teacher. By virtue of having organized the site from two elements: a transverse volume with housing program and a longitudinal bar with services program.

© Federico Cairoli
© Federico Cairoli

To avoid diminishing protagonism from this transverse event, we connect from the private living room at a half level between the day and night area, which we had the opportunity to turn into the atelier, and from here to conquer the garden.

© Federico Cairoli
© Federico Cairoli
Section
Section
© Federico Cairoli
© Federico Cairoli

A large longitudinal space constructed with logical parts, standard and economic resolved with a structural system of steel tubes, covered by a double skin of sheet metal and wood. A deposit of paintings organizes the access and a cleaning tables finishes off the proposal. The angled light and its overhead counterpoint serve as material to the artists.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
b|f|a
Office
Cite: "Álvarez-Nuovo Atelier / b|f|a" [Atelier Álvarez-Nuovo / b|f|a] 08 Dec 2015. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/778443/alvarez-nuovo-atelier-b-f-a/> ISSN 0719-8884